Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Sfeer in West-Brugge

 

West-Brugge is altijd een aparte en authentieke wijk gebleven. In de wijk is het aangenaam wonen. De omgeving biedt heel wat ontspanning en er zijn veel bezienswaardigheden.

 

Er zijn de mooi aangeplante oude vestingen, de middeleeuwse Smedenpoort, de Boeveriestraat met de legendarische Sint-Godelieveabdij (1623), de kloostersite van de paters Kapucijnen, de Dumeryklok als herinnering aan klokkengieter J. Dumery en het gerenoveerde gebouwenkomplex Van Volden, een bloeiend vrijetijdscentrum.

 Verder zijn er de vele Godshuizen in de Boeveriestraat: De Moor, Gloribus, Van Campen, Sucx... allemaal gegoede families die tussen de 15de en de 17de eeuw huisjes ter beschikking stelden voor de armen. Nu worden deze huisjes gemoderniseerd en  verhuurd aan senioren.

 

We kunnen niet naast het imposante concertgebouw kijken, dat sinds 2002 internationale concerten programmeert. Dit gebouw geeft een modern architecturaal accent aan de omgeving en is een verrijking voor elke bezoeker.

Verder is er ook nog de legendarische Kapel van de Blindekens die oorspronkelijk dateert uit de 14de eeuw. Sinds meer dan 700 jaar wordt op 15 augustus om 9 uur vanuit deze kapel een kaars in processie naar de Kapel van de Potterie gedragen.